Min längtan efter hund har varit stark efter 12 års uppehåll, och jag letade länge efter en lämplig ras, tittade mycket på Kooikerhondje och Tollare var bl.a. med på flera Kooiker-träffar.
Men hade även sen flera år sneglat på Schnauzer, en helt annan typ av ras.

Uffes erfarenhet av hundar är en Irländsk terrier som hans familj hade när han var barn plus att hans syster nu har två Schnauzrar peppar & salt Trixie & Maya, tidigare hade de en svart Schnauzer Viktor - en riktig tuffing som jag tyvärr bara hann träffa en sommar.

Med stark påverkan från Uffe och även hans syster Lena & Peder, ställde vi oss i kö för en tik hos Inger Nilsson "Trolljäntans Kennel" www.schnauzer.nu  blev sååå glad när hon ringde upp och sa att vi skulle få köpa en valp från hennes fina "Sally" som jag hade sett när vi var på besök, tyckte hon var så liten o fin. Inger hade då parat henne med en tysk hane, och skulle föda i Nov-04.

Sally födde bara tre hannar, jag längtade efter en tik, men längtan efter en hund gjorde att vi bestämde, efter mycket övervägande och lite övertalning, oss för att ta en hane istället - de går ju att kastrera - vilket vi gjorde vid 6 månaders ålder. Förhoppningsvis fick vi därigenom mindre av de negativa hanliga testeronet.

Den 14 Januari 2005 hämtade vi honom Yo-Yo född 2004-11-21, aj vilket passande namn, vem kunde tro att vi skulle få en jojjo... ;-) när vi döpte honom.

Jag hade glömt hur jobbigt det kan vara med en valp och unghund i huset! Men vi ska kämpa på, träna och förhoppningsvis kunna tävla i lydnad och till våren-06 siktar jag in mig på att gå Agility-kurs.
____________________________________________

Birgitta fick sin första hund en tax Vanja som 9-åring 1964, den fick jag av min bror när vi semestrade på Tjörn, ett impulsköp som gav mig mycket, senare under tonåren. Vi tränade och tävlade lydnad på Lidingö Brukshundskubbs ungdomssektion, och vi hade jätteroligt tillsammans.

Vanja

Flyttade hemifrån med Vanjas valp Zirka 1977, hon blev en liten ängslig tax som tyvärr inte gick att jobba med men blev en kär "knähund". Hon dog på annandag jul 1982 i en njursjukdom hon åt medicin mot ett tag.

Zirka


Efter bara 2 veckor, 1983, så for vi iväg och köpte en Cocker Spaniel Landslide Lady . Vi fick 10 underbara år tillsammans då vi bland annat prövade på lydnad och spår, med gott resultat, men vi tävlade bara inom den lokala klubben. Tänk om Agility hade funnits då!

Lady1 Lady2


Efter henne hade jag ingen möjlighet att ta hand om en hund - arbete mm, men utan husdjur kunde jag ju inte vara så då köpte jag syskonkatterna: Smulan & Kajsa

Smulan&Kajsa

Dessa katter kom in i Uffes liv 2002, och lindade honom runt sina tassar men tyvärr gick de bort somrarna efter varandra.
Smulan i gulsot-03 och
Kajsa i juvercancer-04.